Második alkalommal találkoztak cserediákjaink Wallhausenből és Kismarosról

0
1360

Immár második alkalommal találkoztak cserediákjaink Wallhausenből és Kismarosról. A fiatalok a Vilcsek Gyula Általános Iskola 5, 6. és 7. osztályos tanulói, valamint testvérvárosunk ifjúsági hittanosai közül kerültek ki.

Az őszi látogatásunkkor már megkezdődtek az időpontok egyeztetése és a szervezési feladatok. A németországi településről 7 diák és 2 felnőtt kísérő indult útnak március 28-án, hogy a húsvéti szünetet és az ünnepeket nálunk töltsék.

Szép és tartalmas programot tudtunk összeállítani, hiszen kezdeményezésünket anyagilag is támogatta Kismaros Község Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Kismaros és nem utolsó sorban a résztvevő gyerekek családjai.

A diákok és kísérőik családoknál szálltak meg, betekintést kaptak az igazi magyar húsvéti ünnepekbe, hagyományokba.

A résztvevők túrát tettek a Julianus-kilátóhoz, csúszdáztak a Ramada-élményfürdőben, tojást festettek, boboztak Visegrádon, vetélkedőn vettek részt, budapesti városnéző túrán buszoztak, feltöltődtek a vasárnapi ünnepi misén, focibajnokságon rúgták a bőrt a sportcsarnokban, diszkóztak, a legények locsolóverset tanultak, így végül a lányok sem hervadtan utaztak haza.

A napok szélsebesen teltek el, barátságok szövődtek és mélyültek el. A nyelvi nehézségeket feloldotta a sok játék és móka, na meg a google-fordító. Az időjárás nem volt kedves hozzánk, de német barátaink szerint szép időben mindenki tud kirándulni….

Hálásan köszönjük a cserekapcsolatban résztvevő vendégeinknek (Lea Geldner, Markus Körber) és a pedagógusainknak (Horváth Katalin, Hantosné Reviczky Dóra, Buzásiné Delacasse Ivett) valamint a segítő szülőknek fáradozásaikat.

Folyt. köv……..

Buzásiné Delacasse Ivett

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”460″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”6″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/elnimusz/public_html/www/kismarosikikialto/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Fotók: Révuti Norbert