Megalakult a Börzsönyligeti településrészi önkormányzat Kismaroson

0
943

A Kismarosi Képviselő-testület SZMSZ-ében 2014. novemberében rögzített szándék testet öltött: a 2014. december 8-i testületi ülésen, megalakult a Börzsönyligeti településrészi önkormányzat. A megalakulás időbeli elhúzódásának oka az volt, hogy Neubauer Rudolf polgármester úr a megváltozott törvényi környezetben a minisztérium állásfoglalásának ismeretében – s annak megfelelően – kívánta a testület elé tárni személyi javaslatát. A településrészi önkormányzat Börzsönyliget és a külterületi Óhegy-Jánoshegy-Öregszőlő településrész ügyeiben szeretné megoldási javaslatokkal segíteni Kismaros Község Önkormányzatának munkáját.

tr 1
Az eskütétel – Fotó: Révuti Norbert

 

A részönkormányzati testület létrejötte azért is indokolt, mert a településmagon kívüli területről csak egy képviselő van a települési önkormányzati testületben. A településrészi önkormányzat tagjai megválasztásával – hasonlóan a bizottságok összetételéhez – a települési képviselők többségével, de a területet adottságait jól ismerők részvételével kezdődhet meg a munka.

Kismaros Község Önkormányzat Képviselő-testülete döntése alapján a Börzsönyligeti településrészi önkormányzat Folly-Ritvay Zoltán elnök, Krebsz György és Pálmai Attila képviselők, valamint Aradi Szilveszter és Szekeres Sándor nem települési képviselő tagokkal vághat neki a feladatainak.

 

Folly-Ritvay Zoltán és Szekeres Sándor