Megvan a jelöltek névsora az önkormányzati választásra

0
2719

A kismarosi Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 9-én megtartott ülésén hagyta jóvá a helyi önkormányzati képviselő-jelöltek, a polgármester-jelöltek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelöltek szavazólapjainak adattartalmát. A sorsolásnak megfelelően a jelöltek az alábbi sorrendben szerepelnek a szavazólapokon.

Polgármester-jelöltek sorrendje:

 1. Poldauf Gábor
 2. Neubauer Rudolf

Polgármester az lesz, aki több szavazatot kapott. Érvényesen szavazni egy jelöltre lehet. A két polgármester-jelölt függetlenként indul, Poldauf Gábor és Neubauer Rudolf főállásban kívánja ellátni feladatait a választások után.

Egyéni listás képviselő-jelöltek sorrendje:

 1. Kondorosi Gergő
 2. Poldauf Gábor
 3. Stedra Bence
 4. Dr. Krebsz Botond Bendegúz
 5. Ógel János
 6. Pintér Tünde
 7. Lakatos Péter
 8. Moór Róbert
 9. Garamvölgyi Imréné
 10. Parragh Gábor
 11. Haraszti Zsolt
 12. Kielgas-Wiesner Éva
 13. Czilik Ede Balázs
 14. Burik Vilmosné
 15. Aradi Szilveszter

Az egyéni listáról a hat legtöbb szavazatot kapott jelölt lesz önkormányzati képviselő. Érvényesen szavazni hat, vagy annál kevesebb jelöltre lehet. Az egyéni listás képviselő-jelöltek közül valamennyien független jelöltként indulnak.

Nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelöltek sorrendje:

 1. Dunai-Hartmann Anna
 2. Dr. Néder Sarolta
 3. Krebszné Gábor Tamara
 4. Less Rudolf
 5. Buzásiné Delacasse Ivett
 6. Erdővölgyi Emilné

A nemzetiségi önkormányzati jelöltek közül az öt legtöbb szavazatot kapott jelölt lesz nemzetiségi önkormányzati képviselő. Valamennyien az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület jelölő szervezet jelöltjei. Nemzetiségi jelöltre csak az szavazhat, aki a német nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

A megyei közgyűlés tagjainak választása:

A megyei önkormányzati képviselő-jelölteket a választópolgárok megyei listán választják. A megyei listákra külön szavazólapon lehet szavazni úgy, hogy a választópolgár a szavazólapon szereplő listák közül egyet választ.

További információk a választással kapcsolatban az alábbi linken érhetőek el.

Önkormányzati választások 2019