Miénk itt a tér-1!!!

0
835

A vártnál is jobban sikerült a szombati játszóteres akció Kismaroson. Azzal együtt, hogy két vonalon (Óvodai SZMK és Mátyásfa Környezetvédő Egyesület) is futott a szervezés, nem nagyon reménykedtünk abban, hogy ennyien összejövünk a munkákra. Szerencsére azonban sokan voltak, akik nem bírták már nézni, hogy milyen állapotban van a hely. Hamarosan gyűlt is a szemét, külön a műanyag, elszórt csipszes-és műanyag zacskók, cigarettás doboz, használt papírzsebkendő és pelenka, hogy csak a leggyakrabban előfordulókat említsük. Külön kategóriát képeztek a törött borosüvegek, amik ráadásul alattomos veszélyforrásként lapultak az elszáradt levelek alatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Volt mit takarítani – Fotó: Aradi Szilveszter

 

Többen metszették a fákat és a bokrokat, gereblyéztek, vagy a patak partját tisztították meg. Megegyeztünk a játékok felújításáról, amihez találtunk szakembert is, aki felméri, összeírja, kiszámolja a költségeket. Szóba került az asztal és a kerítés hiánya, szükség volna még padokra és szemétgyűjtőkre is, de szép lassan haladva előbb-utóbb arra is sor kerülhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Köszönjük minden résztvevőnek a segítségét, különösen Csillag Jánosnak, Csadó Lászlónak és Pálmai Attilának, és mindazoknak, akiknek fontos volt ez a nap. Dicséret illeti a kisebb és nagyobb gyerekeket is, itt is kiemelnénk Sárkány Milánt, Jenei Sándort, Fehértói- Nagy Gerelyt, Dukay Benedeket és a Tóth testvéreket, akik szívesen és jókedvűen tevékenykedtek.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Találkozunk március 21-én, ugyanitt, – ecsettel, festékkel, csiszolópapírral felfegyverkezve, hogy még szebb és kulturáltabb körülmények között játszhassanak a kismarosi gyerekek. További információkért keressétek a Kikiáltó honlapját és a megszokott FB oldalakat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ennyi szemét gyűlt össze – Fotók: Aradi Szilveszter

 

Ezúton kérünk mindenkit, vigyázzon a játszótér tisztaságára, a szemetet a szemétgyűjtőkbe dobja, törött üveget pedig a világért se hajítson el, mert rendkívül balesetveszélyes!

Mátyásfa Környezetvédő Egyesület