Nagy hírek Kis marosról

0
1024

Meghalt egy híd, kitoltunk a tolvajokkal, a Köztársaság tér megkapta a magáét.

 

Híd

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Morgó-patak régi fahídja végérvényesen távozott az élők sorából. Sajnos veszélyessé vált, tönkrement, elkorhadt, most újrahasznosításra vár. Helyette kaptunk egy félkész fémhidat, melynek formáit a dunai Északi vasúti összekötő híd ihlette. Kicsit csúszós, a gyerekek kieshetnek a hézagos korláton, és babakocsival is nehéz rámenni. De azért jobb, mint egy gázló.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Az új híd – Fotó: Aradi Szilveszter

 

Kismaros-tolvajok 1:0

Joggal akadtak ki sokan azon, hogy Mindenszentek napja előtt lopták a virágokat a temetőből. Sok bőr tényleg nem volt az arcán annak, aki celofánostul fújta meg a krizantémokat, hogy még újra csomagolnia se kelljen, mielőtt eladja valakinek. Túl bátrak azért nem voltak, a kihelyezett tábla és a polgárőrség egyelőre elriasztotta a tolvajokat. És a váci rendőrkapitánynak is volt pár jó tanácsa, amelyeket megfogadtunk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Figyelem, támadunk! – Fotó: Aradi Szilveszter

 

Kapa-kasza-sövényvágó

Kissé hervadó köztereinkre ráfért egy rendrakás. A Köztársaság teret felverte a gaz és a gyom, de megkapták a magukét, az önkormányzati komposztálóban végezték mind. Ráadásként a tér kapott egy adventi koszorút is. A postánál lévő park szintén le lett ápolva, és a rendelő melletti kivágott fatörzs is eltűnt végre. Közmunkások és civilek munkája volt mindez.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A rendbe tett Köztársaság tér – Fotó: Aradi Szilveszter

 

Aradi Szilveszter