Újra megindult a hegyoldal Nagymaros és Zebegény között. A vasúti sínekre és a közútra  iszap, kő, fa hordalék került. A MÁV lezárta a vágányokat, vonatközlekedés nincs, autóval is érdemes átgondolni az oda tervezett utazást, ugyanis egyelőre kerülőúton kell közlekedni Márianosztra felé.

Heinczinger Balázs Nagymaros polgármestere a helyzetet brutálisnak írta le.

A MÁV közölte, hogy a Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza Budapestre, a Nyugati pályaudvarra.

A pótlóbuszok Nagymaros–Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át, illetve Szob–Szob alsó–Zebegény útirányon át szállítják az utasokat. A pótlóbuszok 30-50 perc többletmenetidővel közlekednek.

A vonalon közlekedő Szob, Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek.

Az utasok vonatpótló hajókkal is utazhatnak.

A hajójáratok a reggeli csúcsidőszakban a zebegényi kikötőből és a nagymarosi kikötőből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 6 órakor, 7-kor és 8-kor indulnak.
Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul a vonatpótló hajó Zebegénybe. Zebegényből vonatpótló hajó indul Nagymaros-Visegrádra: 11-kor, 13-kor, 15-kor és 17-kor.

Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi kikötőből és a nagymarosi kikötőből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 18 órakor, 19-kor és 20 órakor indulnak.
A vonatpótló hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és vasúti menetjegyeket elfogadják utazásra.

A hegyoldal leszakadása legutóbb két éve okozott hónapokig tartó fennakadást a vasúti közlekedésben, akkor szintén a heves esők mostak le nagyobb mennyiségű sarat és hordalékot a sínekre.

Lakatos Péter