Óvodások farsangi mulatsága

0
951

Óvodánkban a minden évben megrendezett farsang folytatásaként, – február 2-án- régi hagyományt felelevenítve, a Művelődési Házban is megrendezésre került a farsangi mulatság. A rendezvényre érkezőket a bejáratnál büfé várta, ahol finomabbnál finomabb süteményeket, üdítőket vásárolhattak.

Óvodásaink jelmezes felvonulás keretében mutathatták meg kreatív, ötletes jelmezeiket, majd egy vidám forgatag kerekedett, ahol a gyermekek és a felnőttek együtt táncoltak, mókáztak. Az óvónénik, dadus nénik közreműködésével, az ovisok különféle játékokban – célba dobás, horgászat, szörpivó és fánkevő verseny, seprűadogatás, boszorkányos játék- mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat, kitartásukat. Az átalakulni vágyókat arcfestés várta. A mulatságban nagy keletje volt a zsákbamacskának és sok színes lufinak is. Az óvónénik előadásában a gyerekek megnézhették a Vajaspánkó c. mesét, melynek nagy sikere volt.

A programot a tombolahúzás zárta, ahol sok ajándék várt mindenkit. Akik nem nyertek, azok sem csüggedtek, hiszen egy játékkal teli kosárból választhattak. A mulatság sikerét mi sem bizonyította jobban, mint a hazafelé tartó csillogó szemek, mosolygó elégedett arcok.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők támogatását, valamint a CBA felajánlását is!

Szatmári Márti
óvodapedagógus