A végéhez közeledik a Királyréti Erdei Vasút, azaz a 317-es számú vasútvonal felújítása.

A felújítás tavaly áprilisban indult el és a tervek szerint már tavasszal újra üzembe állt volna a vonat, de a munkákkal megcsúsztak. Jelenleg egy hétig próbaüzemben járnak a szerelvények, de utasokat már szállítanak.

Szintén próbaüzemben működik egyelőre a Szokolyai úti gyalogátkelőhely folytatásában a vasúti gyalogos átkelő a síneken. Az Ipoly Erdő Királyréti Erdészetének vezetője a Kikiáltónak azt mondta, hogy hamarosan aszfaltburkolatot kap a jelenleg csak zúzalékkal feltöltött útszakasz.

Gyalogos átjáró a kisvasút sínein – még mindig nincs szintben, de hamarosan újra aszfaltos lesz a burkolata (Kép: Kikiáltó)

Ruff János szerint a jövő héten az utolsó simításokkal is végeznek a felújítási munkákban, akkorra szintbe hozzák és leaszfaltozzák a gyalogátkelő felé vezető szakaszt is. Ez a munkák idején nem nagyon sikerült, még gyalog is kalandos volt az átjutás, babakocsival pedig járhatatlan.

A felújítás alatt az önkormányzat többszöri kérése ellenére sem volt biztonságosan megközelíthető a gyalogátkelő a Patak vendéglő felől. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a polgármester, Neubauer Rudolf azt mondta, hogy mind a megrendelő Ipoly Erdő Zrt-t, mind pedig a kivitelezőt többször felszólították, hogy biztosítsák a biztonságos gyalogos közlekedést. Kifejezett kérés volt, hogy akár babakocsival, kerékpárral is át lehessen kelni az épülő síneken, de a felújítás ideje alatt ezt a kivitelező nem oldotta meg.

LP