Székely Kupa 2015, Kismaros

1
2027
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A XXII. Székely Kupa (2015. augusztus 29-30) kiváló hangulatban telt, köszönet érte a szervezőknek, a támogatóknak és a résztvevőknek. Zetelakaiak, Balatonföldváriak, Balatonfenyvesiek és Kismarosiak rúgták a bőrt rendületlenül két napon át, szaharai hőségben, a Morgó-patak mellett.

Immáron 22 éve töretlen a hagyomány, hogy ezen Erdélyországi és Magyarországi települések néhány napra összegyűlnek, és mint ahogy évszázadokkal ezelőtt tették sokan a lovagi tornákon – ők egy újkori fociderbi során mérik össze barátilag az erejüket. Mert lássuk be, kétféle labdarúgás létezik igazából. Az egyik az, amikor a játék, játék, aminek a közösség, a barátság ad értelmet. Nincsenek vesztesek, csak győztesek, mert az élmény mindenkié. Kismaroson játék volt a foci és ettől volt nagyszerű alkalom. A másik eset viszont egész más. Az a küzdelemről szól, 90 perc háború, fegyverek nélkül, ahol mindennél fontosabb a győzelem, vagy ők, vagy mi. Hogy ezt a csatát két szomszédos ország egy stadionban, vagy a 4.A a 4.B ellen a grundon vívja, mindegy. A foci nem a fizetett profik játéka, hanem azoké, akik szívvel-lélekkel űzik.

A pénteki magyar győzelem után, szombaton, szeptember 5-én délelőtt 11:30-kor a Duna tv, Térkép című műsora számol be a Kismaroson rendezett Székely Kupáról, amiről az eseményen riportot készítettek (Ismétlés másnap délelőtt a Duna World csatornán).

És, hogy mi a közös a Székely Kupa és a magyar-román mérkőzés között? Az, hogy mindkét eseményen csak magyarok győzhetnek…

 

 

A Székely Kupa idei támogatói:

 

Almássy Gábor (Patak 2007 kft.)

Bíró Attila

Csitári Tünde

Fuchs András

Greff József és Greff Tamás (Verőce Tours kft.)

Koloszár József

Krebsz György (Maros Profi kft.)

Kurucz László

Ladányi Károly

Orosz János

Paizs Oszkár

Rassmann Miklós (Nagymaros Trade kft.)

Stedra Zsolt

Takács Imre

 

Köszönjük a támogatást!

 

 

 

1 hozzászólás

Comments are closed.