Indul a tanév a megújult iskolában

0
914
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kezdődik az új tanév, ismét gyerekzsivaj tölti meg az iskolát, amely a nyáron kívül-belül alaposan megújult. Minderről, illetve a pedagógusokat, valamint a diákokat érintő változásokról Nyúli Edina intézményvezetővel Révuti Norbert beszélgetett. (A teljes interjút a Kismarosi Kikiáltó nemrég megjelent augusztusi számában olvashatják!)

 

– Mit kell tudni az iskola felújításáról?

– A KEOP-5.6.0/12-2013-0034 projekt Pest megyei iskolák energiahatékonyságát segítő beruházásait támogatta. Ennek keretében a mi iskolánkban két helyen, az iskolaépületben és a Sportcsarnokban történtek változások. Az iskola külső nyílászárókat, külső és födém hőszigetelést, gázkazánt valamint új színt kapott, a Sportcsarnokban a nyílászárócserén kívül ugyanez valósult meg az öltözői részen.

 

– Elégedett vagy a végeredménnyel?

– Igen.

 

– Milyen előnyök származnak a felújításból?

– A megvalósult fejlesztés hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez a megspórolt energia kapcsán, csökkennek az intézmény működési költségei. De e mellett, amit már most is tapasztalhatunk, ha bemegyünk az iskolába, hogy szebb, esztétikusabb környezet vesz körül minket, javult a diákok tanulókörnyezete, a pedagógusoknak, az iskola dolgozóinak pedig a munkakörülményei. Szebbek lettünk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

– A megtakarításokat mire fordít(hat)ja majd az intézmény?

– Az iskola fenntartója és működtetője a KLIK Szobi tankerülete, a megtakarítás náluk fog jelentkezni.

 

– Hány elsős lépi át idén az iskola küszöbét?

– Ebben a tanévben 19 első osztályos kisdiákunk lesz.

 

– Hány diák jár összesen az intézménybe?

– Az iskola tanulólétszáma 191 fő a mai napon (augusztus 25-e – a szerk.), de ez az iskolakezdésig folyamatosan, napról-napra változik a be- és elköltözések miatt.

 

– Mire számíthatnak a szülők a tankönyvtámogatást illetően?

– Az első, második és a harmadik osztályosok ingyenesen kapják meg az összes tankönyvüket és munkafüzetüket. A többi évfolyamon az évek óta megszokott támogatásra számíthatnak a szülők, ingyenesen kapják a tankönyveket a három- vagy többgyermekes családban élők, a rendszeres gyermekvédelmi segélyben részesülők, a tartósan beteg gyermekek, az SNI-s tanulók (sajátos nevelési igényű), hogy a leggyakrabban előforduló eseteket említsem.