Szemét kérdések

0
1484
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Gálhegyi úti kanyar – napjainkban.

Kedves helyi és környékbeli szemetelők, (nyilván azért nem a szomszéd megyéből hordják ide a cuccot…) a következő kérdések merültek fel bennünk – nem szemetelőkben – felétek!

1. Miért nem látunk az alábbi képen egy Zöld híd feliratos zsákot sem?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Miért kell összehordani a szemetet, amikor a szolgáltató háztól viszi el a kommunális hulladékot (az ugye nem a megunt kanapé, hanem például a tejfölös doboz)? Mert vagy érvényes 2016-os matricával ellátott kukának kellene lenni (egész évben itt lakók), vagy Zöld híd feliratú zsáknak (üdülők), ezeket ürítenie és elszállítania kötelező a szolgáltatónak. Ha pedig valakinek olyan vadregényes helyen van háza, hogy hozzá nem jut be a kukásautó, a Zöld hidas zsákjait elhelyezheti legálisan a Rozmaring téren, vagy a Riezner völgyben lévő konténerek valamelyikében. Ahogy ezt sokan meg is teszik. Az alábbi térképen a Zöld híd szállítási útvonala látható. Fennakadás esetén a szolgáltató ügyfélszolgálatát kell keresni: itt.

zöld híd cikk térkép

3. Miért nem két hónappal ezelőtt, a szeptember 10-ei hétvégén lomtalanítottatok teljesen ingyen és legálisan? Ha ez nem jött össze, akkor miért nem várjátok meg a következőt, vagy rendeltek egy konténert? A fotel meg a redőny, meg a többi hasonló az ám nem kommunális szemét.

4. Miért nem a múlt hétvégi elektronikus hulladékgyűjtés során szabadultok meg ingyen és legálisan a hűtőktől, tévéktől és hasonlóktól?

5. Miért nem látunk a fenti képen egy Zöld híd feliratos zsákot sem? Csak nem azért, mert ugyan a magyar törvények szerint kötelezően igénybe kell venni a hulladék elszállítás szolgáltatását, de ti mégis blicceltek? Mert ne legyen félreértés, a felirat nélküli zsákok mind illegális szemetet jelentenek, akkor is, ha abban csak tejes doboz és almacsutka van.

Mellesleg, ha elfogyott a Zöld hidas zsák, akkor is lehetséges vásárolni a Stedra boltban pót zsákot (Liget utca, az Ovival szemben, tel.: 06-20-327-0565). Igen, vásárolni kell, mert 2016-ban a hulladékkezelés nincs ingyen.

Kismaros nem illegális szemétlerakó. Ezt mindenkinek tudomásul kell vennie.