Téli előkészületek

0
688

Megállapodást kötött Kismaros Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására, tájékoztatott Huber Attila település-koordinátor. Az idei tél a második lesz, amikor önkormányzati szervezésben hókotrás lesz a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain. 2015 december 1-től 2016 február 29-ig havi készenléti díj fejében végzik el a munkát. Ezen időszak előtt, vagy az után egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szerződés a hókotrás elvégzését, amennyiben az időjárás ezt szükségessé teszi.

A karbantartási útvonal az alábbi utcák szakaszait érinti:

Gálhegyi út  – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő –  Monostori út – Öregszőlő út – Óhegyi út – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Harangvirág utca.

Az Ófalu területén az önkormányzat traktora és a falugazda csapata, illetve az útkarbantartó start-munkások fogják elvégezni a hókotrást és a síkosság-mentesítést, az ehhez szükséges előkészületek itt is megtörténtek.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy lehetőség szerint azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok havazás esetén végezzék majd el annak letakarítását!

héja2