Téli útüzemeltetés 2023

0
286

Az idei télre is megállapodást kötött Kismaros Község Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására. Az idei tél a kilencedik, amikor önkormányzati szervezésben rendszeres hókotrás van a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain is. 2023 december 1-től 2024 február 28-ig tart a szerződés, amennyiben ezen időszak előtt, vagy után havazás lesz, egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szolgáltató a síkosság-mentesítést. A héten a korai havazás miatt már történt síkosság-mentesítés a hegyvidéki úthálózaton.

A karbantartási útvonal az alábbi nagy forgalmú utcák szakaszait érinti:

Gálhegyi út – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő – Vörösbegy utca – Monostori út – Öregszőlő út – Óhegyi út – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Harangvirág utca – Vasút feletti dülő

Nagyobb havazás esetén a zúzott köves mellékutcák kotrása is megtörténik, ahol az műszakilag lehetséges.

Az Ófalu területén az önkormányzat munkagépe és a falugazda csapata fogja elvégezni a hókotrást és a síkosság-mentesítést, az ehhez szükséges előkészületek itt is megtörténtek.

A Szokolyai út, valamint a Kossuth Lajos út síkosság-mentesítését és kotrását a Magyar Közút munkatársai végzik.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok havazás esetén végezzék majd el annak letakarítását és síktalanítását!

A nyolc éve rendszeresített, jól bevált szóróanyag-tárolókat telepítették az önkormányzat munkatársai a legnehezebben járható, meredek útszakaszok közelébe, több mint 30 helyszínre.

A deponált szóróanyag (só) az érintett szakaszokon áthaladó lakosok által használható fel, amennyiben a téli útviszonyok miatt ez szükségessé válik. A só pótlásáról az önkormányzat gondoskodik. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a tárolókat rendeltetésszerűen, céljának megfelelően vegyék igénybe, használat után a fedelet kérjük, csukják vissza!

Kismaros Község Önkormányzata