Útfelújítás második ütem – tájékoztató a Vörösbegy, Harangvirág és a Lejtő utcában lakóknak

0
1388

Kismaros Önkormányzata 19 millió 132 ezer forintot nyert belterületi utak helyreállítására a Belügyminisztérium vis maior pályázatán 2016-ban, ennek az összegnek a felhasználásával történik útfelújítás a Vörösbegy, Harangvirág és Lejtő utcákban. Ehhez a pályázathoz tartozik a Gálhegyi út kátyúzása is, amely munka már elkészült.

.

Tisztelt Vörösbegy utcai lakók!

Csütörtöktől, (05. 25.) megkezdődnek az aszfaltozással járó útfelújítási munkálatok, illetve annak előkészületei a Vörösbegy utcában. A feladatot az ÚT-Finis kft. munkatársai végzik el.

Tájékoztatásuk szerint a munkálatok ideje alatt a Vörösbegy utcában korlátozottan lehet közlekedni, lezárás csak az aszfalt kihűlési időtartama alatt lesz, ezen kívül 5-10 perces időszakos lezárások előfordulhatnak majd, így kérünk minden – ezen út mentén lakó – kismarosit, hogy menetidejébe kalkulálja bele az esetleges várakozási időt!

Esetenként célszerű lehet a Vörösbegy utca megközelítésére a Gálhegyi – Gyöngyvirág utca útvonalat is használni.

.

Tisztelt Harangvirág utcai lakók!

Hétfőtől, (05. 29.) megkezdődnek az aszfaltozással járó útfelújítási munkálatok, illetve annak előkészületei a Harangvirág utcában. A feladatot az ÚT-Finis kft. munkatársai végzik el.

Tájékoztatásuk szerint a munkálatok ideje alatt a Harangvirág utcában korlátozottan lehet közlekedni, lezárás csak az aszfalt kihűlési időtartama alatt lesz, ezen kívül 5-10 perces időszakos lezárások előfordulhatnak majd, így kérünk minden – ezen út mentén lakó – kismarosit, hogy menetidejébe kalkulálja bele az esetleges várakozási időt!

Mivel az utca csak egy irányból közelíthető meg, így az aszfaltozási munkálatok megkezdése után célszerű a gépjárműveket az utca torkolatával szemben, a Szokolyai út túloldalán fekvő területen leparkolni.

.

Tisztelt Lejtő, Csend, Tölgyes, Ág, Folyondár és Fű utcai lakók!

Keddtől, (05. 30.) megkezdődnek az aszfaltozással járó útfelújítási munkálatok, illetve annak előkészületei a Lejtő utcában. A feladatot az ÚT-Finis kft. munkatársai végzik el.

Tájékoztatásuk szerint a munkálatok ideje alatt a Lejtő utcában korlátozottan lehet közlekedni, lezárás csak az aszfalt kihűlési időtartama alatt lesz, ezen kívül 5-10 perces időszakos lezárások előfordulhatnak majd, így kérünk minden – ezen út mentén lakó – kismarosit, hogy menetidejébe kalkulálja bele az esetleges várakozási időt!

.

Az útfelújítás harmadik üteme két pályázat összegének felhasználásával (Belügyminisztérium, települési önkormányzatok számára kiírt útfelújítási pályázat: 14 millió 683 ezer forint, vis maior pályázat: 10 millió 845 ezer forint) valósul meg. Az útfelújítás a Patak utcát, a Móricz Zsigmond utca Szokolyai út felőli, nagyon leromlott állapotú szakaszát, valamint a Börzsönyligeti településrész második legforgalmasabb útvonalát a korábban felújított Mókus utcai szakasz folytatásában, a Mókus, Pele és Csalogány utcákat érinti, mintegy 800 m hosszúságban.

A felújítások sorrendje a pályázati és a műszaki feltételek alapján kerül meghatározásra.

A harmadik ütem a második lezárultával indul meg, az érintett utcák lakosait a munkálatok kezdetéről tájékoztatjuk.

Az időpontok az időjárás függvényében változhatnak.

.

A türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!

.

Kismaros Község Önkormányzata