Útkarbantartások eddig és még ezután is…

0
1899
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az elmúlt hónapban Startmunkásaink, Kondorosi Vali vezényletével, az önkormányzat által használt kisteherautóval és traktorral, illetve a Börzsönyligetiek Érdekképviseleti Egyesülete által fizetett földmunkagéppel erőteljesen megtámogatva, számos helyen voltak bevetésen Kismaroson.

A zúzottköves utcák szükség szerinti karbantartása történik folyamatosan, gréderezés, kátyúzás, ha kell kőszórás, padkanyesések a vízelvezetési problémák megoldására és új padka kialakítása is zajlik. Az Őz, Mókus, Pele, Csalogány, Bükköny, Kukorica, Vaddisznó, Medve, Darázs, Hangya, Pillangó, Futrinka, Héja, Harkály, Sólyom, Vércse, Cinke, Szuttai, Szerpentin, Kilátó, Monostor utcák egyes szakaszain történtek eddig javítások. Az előbb felsoroltak még eddig kimaradt szakaszain kívül a Vörösbegy, Sárgarigó, Mély, Nyúl, Csend utcák legrosszabb részei is sorra kerülnek. A munkák sorrendje az útszakasz állapota és forgalmassága alapján alakul ki, de az időjárás is néha beleszól a tervezésbe.

Ideiglenesen, amíg majd lehetőség nyílik az aszfaltutak szakszerű kátyúzására is, a szilárd burkolatú utak kátyúit, zúzott kővel töltik fel a munkások. Ez a munka a Jánoshegyi úton kezdődött el, de hamarosan a Gálhegyi, Pele és Csalogány utcák is sorra kerülnek. A Mókus – Pele utca sarkán értelmét vesztett tükör, átkerült a Lejtő utcai éles kanyarba. A Rozmaring téren a vízelvezető árok kialakítása és a tereprendezés befejeződött, a következő feladat az újonnan kialakult placc szépítése lesz.

A zúzottkő, amely eddig fel lett használva, részben korábbi évekből származó maradék, részben felajánlásból kapta a település útjavítás céljára az elmúlt hetekben. Ezért a felajánlásért köszönet Krebsz György önkormányzati képviselő úrnak és Szekeres Sándor BÉE elnöknek. Az elnök úrnak és Aradi Szilveszternek még köszönet, hogy terep ismeretükkel folyamatosan segítik a helyszínen a munkálatokat, továbbá Berkes Áginak, Huber Attilának, Konrád László falugazdának és csapatának is a nélkülözhetetlen háttérmunkáért.

Az útkarbantartások tovább folytatódnak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Harkály utca, kátyúzás, kőszórás, itt még további útjavítások vannak folyamatban

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gálhegyi út, padka készítés, beláthatatlan kanyar miatti balesetveszély megszüntetése

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sólyom utca, gréderezés, kőszórás, a Héja utcai útkapcsolat javítása még folyamatban

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cinke utca, kátyúzás, padka készítés, tereprendezés

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rozmaring tér, padkakészítés, tereprendezés, vízelvezető árok feltárása, itt a későbbiekben hirdető tábla elhelyezése, illetve a Gálhegyi út mellett szegély növényzet kiültetése fog még történni

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A külső Szokolyai út melletti egyetlen járdaszakasz tisztítása is megtörtént a vízmű és a gyermeküdülő között

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Szuttai dülő, vízelvezető kitisztítása

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Monostor utca, kátyúzás, ideiglenes megoldás, az aszfalttal történő javításokig

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Monostor utca köves szakaszának kátyúzása

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jánoshegyi út, kátyúzás

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Az Őz utca köves szakaszán, nemrég keletkezett gigakátyú is javítva lett azóta