Van új a Nap alatt – ne menjenek füstbe terveink!

0
634

Itt a tél, a fűtési szezon, amikor közös levegőnk a szokásosnál is terheltebb a különböző méreganyagokkal. Hogyan fűtsünk okosabban? Miként függ össze az energiahatékonyság, a pénztárcánk és az egészségünk? Jó tudnunk azt is, hogy 2020. december 31-ét követően csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amelyik „közel nulla” energiaigényű kategóriába sorolható, azaz az energiahatékonysága költséghatékony. 

A Mátyásfa Környezetvédő Egyesület szervezésében 2019 május 4-én valósult meg az ‘Energia. Megmaradás.’ címet viselő konferencia, amelynek keretében villamosmérnök, építész, környezeti tanácsadó, környezet-egészségügyi orvos tartott előadást, arról miként tudjuk gyermekeink, unokáink és pénztárcánk védelmében energia hatékonyan vezetni háztartásunkat, vagy milyen fejlesztéseket célszerű végrehajtanunk otthonunkban, és ezek milyen pozitív hatással lehetnek egészségünkre is.

2020. december 31-ét követően csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amelyik „közel nulla” energiaigényű kategóriába sorolható, azaz az energiahatékonysága költséghatékony. Részletek az alábbi videóban.