Négyen is szervezkedni kezdtek, szerencsére időben egymásra találtak és most már a kismarosi családokkal közösen hozzák el az ünnep fényét Kismaroson. Idén decemberben először lesz világító adventi kalendárium a faluban. Ez azt jelenti, hogy december napjainak megfelelő, fénylő számok fogják díszíteni a házak ablakait, melyeket séta közben bárki megkereshet.

A kedves kezdeményezést az Egyházközség Baba-Mama Klub csoport kezdte a Kismarosi Művelődési Házzal és a Német Nemzetiségi Önkormányzattal, majd a Kismarosi Falumúzeum is meghirdette facebook oldalán ugyanezt. A két kezdeményezés egyesült, úgyhogy hamar elfogytak az első körben a számok, de már meg is indult a második kör, lehet jelentkezni. Constantinovits-Csóka Sacinál (Egyházközségi Baba-Mama Klub), vagy a facebookon Hertai Katinkánál (Falumúzeum Alapítvány) e-mailben (katinkahertai14@gmail.com), telefonon (06307081272), vagy Messenger-üzenetben – írják a szervezők. 

A kezdeményezésről további információkat a Kismarosi Falumúzeum Facebook oldalán találhatunk, a világító számokkal ellátott ablakokat pedig december elseje és december 24-e között településszerte kereshetjük majd. Az első világító ablak a kismarosi MűvHázé lesz.

A Falumúzeum facebook-csoportjába reggelente térképet töltenek fel, amelyek segítenek a világító ablakok megtalálásában.

Ha megtaláltuk, készíthetünk róla egy fényképet és feltölthetjük az eseményhez. 

A szervezők, az Egyházközségi Baba-Mama Klub, a Kismarosi Művelődési Ház, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Falumúzeum Alapítvány is várják a jelentkezőket!