40 év

0
1428

Negyven éves születésnapját ünnepelte a kismarosi nyugdíjasklub. Főcze Györgyné, Kleckner néni, Portella Róza néni, Konrád Ica néni, Wiedermann Irma néni és még sokan mások, ott voltak a „bölcső” körül.

Létrehoztak egy közösséget – talán nem is tudatosan. Nyugdíjas Klub lett a neve, amely azóta is működik. Úgy érzem,- remélem velem együtt mások is – hogy a legjobb az egészben a heti egyszeri együttlét.

A klub tagsága először 25-30 fő volt, most 79fő. Az első vezetője 4 évig Andresz Riki bácsi volt, a jelenlegi: Burik Vilmosné. Az évek folyamán több könyvtáros segítette a tevékenységünket, majd sokáig Emmerné Margit néni vezette a csapatot. 1985-től a saját magunk által alkotott alapszabály működünk. Bajai Ica, Forró Klári néni, Nagy Jolika, Baradlai Ági vezetésével  sok szép élményben volt részünk. Közös kirándulások, országjárások, fürdőzések és ünnepek gazdagították az elmúlt éveket.

A kezdet-kezdetén is voltak pártoló tagok, akik munkájukkal, ajándékokkal segítették a klubot. Sok örömet és kedvességet hoz az életünkbe az a 19 ember, akik jelenleg is támogatnak bennünket.

40 év nagy idő egy ember életében is, a klub életében pedig hosszú-hosszú idő. Örülünk annak, hogy az évforduló alkalmából szép kiállítást tudtunk összeállítani – emlékezni a régiekre és az új élményekre.

Az születésnapon vendégek is köszöntöttek bennünket, méghozzá a szomszédos nyugdíjas klubokból Verőcéről, Nagymarosról, Zebegényből és Szobról. Együtt tapsoltunk meg velük a kismarosi nyugdíjas táncosok és a pártoló tagok remek, vidám fellépését.

 

40év
A kép szereplői balról jobbra: elöl Wiedermann Mariska néni, Hoffmann Gizi néni, Lang Annus néni, középen Hertai néni(?), Konrád Mari néni, Nyitrai Mariska néni, hátul Rosenberger János bácsi, Hoffmann Józsi bácsi, Rosenberger Róza néni

 

nyugdijas40_2_kecskes szilvia fotoja
40 éves a kismarosi nyugdíjasklub – Fotó: Kecskés Szilvia

 

nyugdijas40_kecskes szilvia fotoja
Fotó: Kecskés Szilvia

 

Burik Vilmosné