Minden eddiginél sikeresebb volt az óvodai bál

0
1394

Formabontó módon, november 8-án tartotta ez évi adománygyűjtő rendezvényét a Kis Morgó Óvoda. A Márton-nap köré szervezett mulatságra idén a korábbi évekhez képest többen mentek el, és az összegyűlt pénz is rekordot döntött. A bevételből most is az óvodás gyerekek eszközkészletét bővítik.

Csinos összeggel, 504.070,- Ft-tal támogathatja az óvodát az SZMK. A szülők, az óvodai dolgozók és az Óvodai Szülői Szervezet által megszervezett esemény célja, hogy a gyerekek számára jól használható, értékes eszközöket, kellékeket vásárolhasson az intézmény. Az est bevételéből hagyományosan minden évben olyasmit szereznek be, amire éppen szükség van a gyerekek tartalmas időtöltéséhez, fejlesztéséhez. Ezen kívül az így összegyűjtött pénzből támogatják az olyan óvodásoknak is szóló rendezvényeket, mint a Gyermeknap, Mikulás ünnepség, vagy a karácsonyi ünnep, illetve segítik a hagyományos programokat, mint a pedagógus nap, vagy a ballagás.
A szervezés nem kis feladat, hiszen a támogatók felkutatása, a kellékek beszerzése, a terem feldíszítése, a fellépők felkérése, a program levezénylése, és a takarítás is igazi nagymenet.

November nyolcadikán az Abajdóc táncegyüttes fergeteges tánca nyitotta meg a mulatságot, majd Bonifertné Száraz Lívia énekes előadását élvezhették a résztvevők. A szülők süteményei, az óvó nénik lelkesedése, a felajánlott tombolanyeremények, NANI zenéje, a mennyei finom vacsora, a Márton-napi borok, és a főszereplő: a liba – mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy az esemény sikeres legyen. A kétféle főfogás idén is a Patak vendéglőből érkezett, akik ezúttal is segítőkészek, rugalmasak voltak.
Rendhagyó módon idén két részletben sorsolták ki a tombolanyereményeket, ahol a fődíjak között a tollból készült párna-paplan szett, a Patak-tál, egy tablet, és természetesen egy igazi liba is szerepelt, de ezeken kívül is rengeteg értékes nyeremény talált gazdára.

Az est – minden eddigi év gyűjtésén túlmutató – bevételéből hamarosan fejlesztő játékokat vásárol az óvoda.

A sikeres bál mindenkinek az érdeme, egyben újra egy olyan alkalom, amely összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg. A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek a rengeteg segítséget, felajánlást, akik bármilyen formában támogatták, hogy a rendezvény megvalósuljon.

 

ovodaibal (3)
Fotó: Révuti Norbert

 

ovodaibal4
Fotó: Révuti Norbert

 

Liebhardt Petra