Holnaptól új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők.
A kormányszóvivő szerint a 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig. A kormány a Dunakanyart kiemelt turisztikai térséggé alakította, sok milliárdos célzott fejlesztési forrást öntött a településekre.
Kismaroson ugyanakkor eddig többnyire a hátrányát éreztük csak az megnövekedett forgalomnak. Tavaly, az október 23-i nemzeti ünnepen soha nem látott dugó alakult ki a faluban, ami leginkább megmutatta, hogy a belterület, de még a 12-es út sem képes kezelni ekkora forgalmat.
Az elmúlt években egyre népszerűbb lett a Királyréti Erdei vasút is, amit azonban az idén felújítanak – így idén nincsenek parkoló autókkal tömött utcák az ófaluban.
A jelentősen megnövekedett turistaforgalom miatt több település, köztük Kismaros is, közös egyeztetetést kezdeményezett a Magyar Közúttal és az illetékes minisztériummal is, lelkes civilek pedig Vonattal a Dunakanyarba néven szintén egyeztető fórumot indítottak.
Jelenleg a koronavírus-járvány van a fókuszban, de a hajójáratok és a napijegy bevezetése is azt mutatja, hogy a jövpben a korábbinál is több turistára, nagyobb átmenő forgalomra számíthatunk. A Dunakanyar jegy ugyanakkor csökkentheti az ide áramló autós forgalmat.
Az alábbi térképen Kismaros kiemelve szerepel, mint átszállási pont.