Adrienn nem ismeretlen a kismarosiak számára, hiszen régóta itt él családjával Börzsönyligeten. Alkotásai ismét varázslatosak, maradandó emléket hagynak azokban, akik megtekintik a szeptember 17-én, pénteken megnyílt kiállítását. Külön öröm volt hallani a megnyitón gyermekei, Győrffy Lőrinc- hegedű- és Győrffy Bernát- zongorajátékát.

A művésztanárnő a Váci Piarista Gimnáziumban vizuális kommunikációt tanít, tanítványai régóta nagy sikerrel szerepelnek hazai- és külföldi rajzversenyeken. Nyugodt személyisége elfogadó, tanítványainak szárnyakat ad, tanóráin az alkotás egy szabad folyamat, mely mindig valamilyen lényeges belső mondanivaló megjelenítése a képzőművészet nyelvén.

A kiállítás képei vegyes technikával készültek, melyek témái összekapcsolják a természet különleges jelenségeit az emberi lélek belső szépségével. Ez a finom párhuzam nemcsak a képek témáiban, hanem magukon a képeken is fellelhető. Az akvarell technikával vizes alapon szabadon futtatott anilines festék izgalmas formákat ad, melyeket Adrienn finom tűfilccel rajzolt vonalai hol kereteznek, hol kiemelnek, hol tovább bontogatják azokat.

Csodálatos utazások ezek a képek, nem csak a teremtett, hanem a transzcendes világban is. Az Angyali sugallat sorozat képei olyan őszinte belső vallomás az alkotó és az őt szerető Istene közti kapcsolatról, amit csak nagyon kevesen tudnak ilyen érzékenyen megmutatni.
Győrffy-Kovács Adrienn képei mellett, raku technikával készült kerámiái is megtekinthetőek. A kiállítás október 27- ig látogatható.

Wiedermann Katalin