Home Nagy hírek Kismarosról Elég magas az oltási hajlandóság Kismaroson, 130 fölött az oltottak száma

Elég magas az oltási hajlandóság Kismaroson, 130 fölött az oltottak száma

Elég magas az oltási hajlandóság Kismaroson, 130 fölött az oltottak száma
(forrás: pixabay)
Az oltásra behívottak kilencven százaléka elfogadta a felkínált oltást Kismaroson, ez országosan is példaértékű lehet – írta a Kikiáltónak a falu háziorvosa. Ez ezen a héten jellemzően a kínai vakcinát jelentette, ugyanis a háziorvosokhoz a hét elején ilyen oltóanyag érkezett. Eddig több mint 130 embert oltottak be a regisztráltak közül a praxison keresztül.
Dr. Székely Zsuzsanna azt közölte, hogy
“háziorvosi ellátás keretében a hét elejéig 29 főt tudtunk részben a rendelőben ( AstraZeneca, 10 fő ) és kórházi oltópontra küldve (Sputnik 5 fő, Pfizer 14 fő) ellátni. Február 24-28 között 104 fő részére szerveztük meg és bonyolitottuk le az oltást. 12 fő kórházi oltóponton ( Pfizer) a többiek a rendelőben kerültek ellátásra. Ez utóbbi 10 fő AstraZeneca, 82 fő Sinopharm oltóanyaggal történt beoltását jelenti.”
A korábban beoltott egészségügyi dolgozókról, illetve azokról, akik egyéb forrásból kapták meg a védőoltást, nincs elérhető információ Kismarosra.
Arról is ír, hogy egyelőre nem tudni, hogy hétfőtől hogy alakul a beadható oltások mennyisége és azt sem tudni, hogy milyen típusú vakcina érkezik.
Jelenleg fennakadás és tömegek kialakulása nélkül, gördülékenyen zajlik az “oltakozás”, a praxisban el tudják látni a feladatot.
A doktornő egyben azt kéri, hogy aki még nem regisztrált az oltásra, az sürgősen tegye meg.
Eddig a magyarok mintegy negyede regisztrált a vakcinainfo.gov.hu
oldalon. az oltást 677 ezren kapták meg szombat estig. Egyelőre minden vakcinából hiány van, vasárnap újabb orosz oltóanyag elindítását jelentette a kormányzat, amelyből 180 ezer újabb embert beoltani (első oltás). Eddig Pfizerből érkezett a legnagyobb mennyiség, és a kínai Sinopharm adta a második legtöbb oltást a 444.hu összesítése alapján.
Az országos tisztifőorvos szerint a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában járunk, Pest megye a harmadik leginkább megugró fertőzési adatokat mutatja trendszerűen, vagyis az elmúlt hét nap adatait összevetve az azt megelőző hét nappal.
LP