Idén is házhoz megy az ágdaráló Kismaroson. Az önkormányzat tájáékoztatása szerint a cél a komposztálás elősegítése, és a zöldhulladék elégetésének visszaszorítása. A szolgáltatás továbbra is ingyenes, ingatlanonként maximum 2 köbméternyi, legfeljebb 10 cm átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faág darálása igényelhető alkalmanként.

Az ágakat az ingatlan elé, az út mellé kell kihelyezni az nap reggel hétig, amikorra az ágdaráló odaér. A darálékot szintén az ingatlan előtt, helyben helyezi el a daráló, ennek kezeléséről, felhasználásáról a tulajdonos köteles gondoskodni, meghatározott időn belül. Az a cél, hogy a darálásra szánt kerti nyesedék, valamint a darált anyag minél rövidebb ideig legyen közterületen.

A DARÁLÁS MENETRENDJE ÁPRILIS ÉS MÁJUS HÓNAPBAN

Április 21-én a vasúttól a Duna felé eső közterületeken kezdődik meg a szolgáltatás: Kossuth Lajos utca (a rét felőli földúton is lehetőség van a kihelyezésre), Dózsa György út, Köztársaság tér, Duna utca, Rév utca, Széchenyi utca, Szabadság utca, Asztalos János utca, Gát utca, illetve a Kárász, Sügér, Dévér, Kecsege, Keszeg és Csuka utcák.

Április 28-án a következő utcákban kezdődik meg az ágdarálás: Ady Endre utca, Vörösmarty Mihály utca, Erdei Ferenc utca, Móricz Zsigmond utca, Monostor utca, Szuttai dűlő, Kiskert utca, Arany János utca.

Május 5-én az alábbi utcákban kezdődik meg az ágdarálás: Harangvirág utca (a hídig), Őz-, Mókus-, Pele-, Csalogány utcák aszfaltozott szakasza, Napraforgó utca, Kukorica utca, Bükköny, Árpa és Rozs utcák, valamint a Szokolyai út és a Patak utca.

Május 12-én a következő utcákban kezdődik meg az ágdarálás: Zrínyi utca, Liliom utca, Liget utca, Tábor utca, Rózsa utca, Névtelen utca.

Május 19-én az alábbi utcákban kezdődik meg az ágdarálás: Öregszőlő út, Óhegyi út, Eper utca, Vasút feletti dűlő, Jánoshegyi út.

Május 26-án a következő utcákban kezdődik meg az ágdarálás: Gálhegyi út, Héja utca, Harkály utca, Kánya utca, Vörösbegy utca, Gyöngyvirág utca.

FONTOS!

A járattervben nem szereplő közterületek ingatlantulajdonosai 2020. május 26-ig küldhetik meg igényüket az agdaralas@kismaros.hu e-mail címre, illetve a 06-20-360-1827-es telefonszámon, 9-15 óráig. Valamennyi igényt befogad az önkormányzat, minden kismarosi ingatlanra biztosítani szeretnénk a darálást.