Fokozatos építkezés a kézilabdás lányoknál

0
1492

A szokásos heti két edzés kiegészítéseként, a csapatépítés jegyében, október 10-én, Nyári József edző felügyelete alatt a váci sportcsarnokba látogattak a Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) kismarosi játékosai, ahol végigszurkolhatták a GVM Europe-Vác – Kisvárda Master Good SE NB1-es mérkőzést.

IMG_0690A rendkívül izgalmas összecsapás váci győzelemmel, 25-24-es eredménnyel végződött. A délután zárásaként a hazai játékosok a csapatszellemet erősítő gesztusként sorban lepacsiztak a lelkes kismarosi lányokkal.

IMG_0738DKA-s lányaink következő állomása október 13-án a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola sportcsarnoka volt, ahol megvívták életük első mérkőzéseit: a DKA Szécsény és a Szentendre Farkasvár KDSE gárdájával csaptak össze.

dka9A délutánt Nyári József, a csapat edzője így értékelte:

– Pár hónappal ezelőtt ezekkel a kismarosi gyerekekkel belekezdtünk egy munkába. Vasárnap nem az volt a cél, hogy bárkit is megverjünk, olyanokat, akik huszonöt-harminc mérkőzéssel és két-hároméves kézilabda múlttal a hátuk mögött léptek pályára. A cél a gyakorlás, a játék szeretetének elmélyítése és a tisztes helytállás volt; az, hogy egy pillanatig se csüggedjünk és küzdjük végig a mérkőzéseket. Mivel itt nincs eredménykényszer és nincs tabella sem, a lényeg a játék. Látjuk, hogy sokat kell fejlődnünk, de előbb-utóbb fordul a kocka és mi is a többiekéhez hasonló esélyekkel vágunk neki a küzdelmeknek. A mérkőzések folyamán mindenki lelkesen küzdött, és ami nagyon fontos: jól érezték magukat. Már e röpke délután folyamán is látszott a gyerekeken fejlődés: az első mérkőzés tapasztalatai alapján a másodikon már valamivel szervezettebben játszottunk. A következő hasonló alkalom november közepén lesz, pontos dátum még nincs. Addig is edzünk, dolgozunk tovább. – zárta gondolatait Nyári József.

dka38

dka39

dka67

dka73

dka18

Fotók: Aradi Szilveszter, Révuti Norbert