Hétfőtől enyhítések jöhetnek a kijárási korlátozásokban, de ezen a hétvégén még lehetősége van a polgármestereknek az általánosnál szigorúbb szabályokat hozniuk.

Kismaros polgármestere a helyiek és a településre halaszthatatlan okból látogatók védelme érdekében ezen a hétvégén is kötelezővé tette a szájmaszk és a védőkesztyű használatát a közösségi terekben és a közterületeken.

A főutak melletti parkolók is zárva lesznek, ahogy a korábbi hétvégéken is.

A kormányfő tegnap este már a kijárási korlátozások enyhítéséről beszélt, ma pedig a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentett be részleteket erről. A Magyar Közlönyben egyelőre nem jelent meg a rendelet, tehát egyelőre nem tudni, hogy annak értelmében „vidéknek” számítunk-e, tehát enyhülnek-e a szabályok Kismaroson is, vagy a fővárossal együtt marad a korábbi szigor.

Ami azonban mindenképpen érinti a települést – a hétvégi kötelező maszkviselésen túl-, hogy május végéig biztosan marad a tantermen kívüli oktatás valamint az, hogy augusztus 15-ig pedig nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani az országban. Hétfőtől korlátozásokkal ugyan, de lehet esküvőt és temetést is tartani, valamint újra személyesen látogatható lesz a háziorvos is.

Amint kiderül, hogy Kismaros a fővárossal együtt marad-e a szigorúbb övezetbe sorolt települések között, hírt adunk róla.