Az éjjel megjelent kormánydöntés alapján a településünket nem érintik a kijárási korlátozásokkal kapcsolatok enyhítések, mert a fővároson kívül egész Pest megyében is a járvány miatt korábban bevezetett rend marad érvényben.

Tehát mindenki továbbra is csak a legszükségesebb indokokkal hagyhatja el az otthonát, az utcai közlekedésben tartani a kell az úgynevezett szociális távolságot.

Friss információ a tegnapi bejelentések kapcsán, hogy augusztus közepéig nem lehet ötszáz főnél nagyobb és kisebb rendezvényt tartani az országban, vagyis tulajdonképpen semmilyet. Ez alapján vélhetően elmarad az évzáró például a kismarosi iskolában.

Biztossá vált az is, hogy május végéig nem nyitnak ki az iskolák, marad a távoktatás.

Nézők nélkül lehet sportrendezvényt tartani, tehát a például focimeccs is lehet.

A kormány többi intézkedése nem érinti a településünket, mert azok már a korlátozások enyhítéséról szólnak.

Az „élet és a gazdaság újraindításáról” a miniszterelnök beszélt néhány napja, mert szerinte az egészségügy mostanra felkészült arra, hogy akár több beteggel is megbirkózzon. Így szerinte lazítás jöhet a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokban.

A kormányzat és a szakemberek szerint május harmadikán, vasárnap tetőzik a járvány Magyarországon. Hétfőtől Pest megye és a főváros kivételével az egész országban enyhítenek a járvány miatti korlátozásokon. A döntést két hét múlva vizsgálják felül.