Így épül az új óvodai csoportszoba

0
1025
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az óvodai férőhelyek számáról sokszor cikkeztünk már. A gyereklétszám nő, a Kis Morgó Óvoda pedig folyamatos bővítésre szorulna ahhoz, hogy minden ide jelentkezőt képes legyen fogadni. A kismarosi önkormányzat nyáron megvásárolta az óvodával majdnem szemben álló Liget utca 33. szám alatti ingatlant, őszre pedig felkészítik arra, hogy egy óvodás csoportot ideiglenesen (vélhetően csupán jövő nyárig) az itt kialakított csoportszobában helyezzenek el.

A fontos átalakításokról Kielgas-Wiesner Éva óvodavezető a Kikiáltónak azt mondta, hogy egy nagyon jó állapotú házat kellett átalakítani úgy, hogy az megfeleljen az előírásoknak.

Az utcára néző két szobát egybenyitották, ezt a helyiséget lehet csoportszobának használni. Szükség volt a vizesblokk átalakítására is, ide a gyerekeknek megfelelő mosdókat és vécéket építenek majd be. Az óvodavezető szerint a ház tágas előtere megfelelő öltözőnek, fogadóhelyiségnek. A ház kisebb, komoly átalakítást nem igénylő szobája alkalmas arra, hogy az óvónőknek nevelői szobaként, irodaként szolgáljon. Szükség volt a fűtés átalakítására is. A konvektorokat megszüntették és központi fűtést építettek ki.

Az óvodavezető tájékoztatása szerint játékok is kerülnek az udvarra, mivel azonban a csoportszoba ideiglenes megoldás, olyan kisebb, mobil eszközöket választanak, amelyekhez nem kell telepítési engedélyt kérni.

 

Az alábbi képek a nyári munkálatok során készültek. Köszönet illet minden résztvevőt az elvégzett munkákért, a Falugazdát és csapatát, a startosokat és mindenkit, aki az oviért dolgozott!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hamarosan újabb képekkel folytatjuk…