Közel 60 nevezés és 7 kategória az első Offline Kata Bajnokságon

0
1025

A három fordulóból álló versenysorozat lényege nem a pontok vagy a kupa megszerzése, hanem a gyakorlás és a motiváció fenntartása. Első alkalommal március 28-án volt egy videó alapú próba verseny, ami sikeresnek bizonyult. Ezért egy három fordulós bajnokságot hoztunk létre, első körben házon belül terveztem, de Hajdu Ádám a Torony Se Őrbottyáni klub vezetője örömmel csatlakozott hozzánk. A közös munka eredménye, hogy a verseny résztvevők száma a duplájára nőt, így több klub karatékái mérhették össze tudásukat.

Miért offline?

Az élő megmérettetések (online versenyek: karateprogramok.hu – Gali Csaba szervezése) mellett szeretnék lehetőséget biztosítani azoknak, akik nem tudnak az aktuális élő versenyen részt venni. Nincs időhöz kötve, nem szükséges jó internet kapcsolat. A versenyző a legjobb formáját tudja nyújtani.

A verseny jótékonysági alapon működik, nincs nevezési díj, így szeretnénk támogatni a karatékák számára a versenyzési lehetőséget. Három forduló végén, kategóriánként az első három helyezett kupát nyer a nyújtott teljesítménye és a szorgalma elismeréseként.

Bírói értékelés

A bírói panel 7 főből állt össze. A verseny előtt Hajdu Ádám, aki küzdőtér vezetői minősítéssel rendelkezik (Magyarországon megszerezhető legmagasabb bírói fokozat) részletes megbeszélést tartott a főbb kritériumokról. A pontozás előre megbeszélt szempontok alapján történt. A pontokat 5-10-ig terjedő skálán egy időben a közös videó megtekintése után adtuk ki, a legmagasabb és legkisebb pontot levonva kaptuk meg az összpontszámot. Igyekeztünk külsős bírókat felkérni, hogy egy elfogulatlan és pontos eredmény születhessen. Ezúton is szeretném meg köszönni a bírok munkáját.

Nagy öröm volt nézni a szorgalmasan gyakorló karatékákat, aminek eredménye megmutatkozott. A mostani verseny legszebb eredményét Kecső Karolina Laura nyújtotta, aki a kapott pontjai alapján nem csak a lányok között győzött, hanem a fiúk mezőnyében is 12 ügyes karatéka előtt végzett.

Résztvevő Régiók:
Őrbottyán
Erdőkertes
Újpest
Kismaros
Verőce
Szokolya

Köszönöm a szülők kitartó és odaadó munkáját!
A következő forduló nevezési határideje: május 1-3-ig.

Kívánok mindenkinek kitartó munkát és jó egészséget!

Kelemen Ákos