Majális 2024, Kismaros – egy résztvevő szemszögéből

0
304

Csak annyit mondhatok, szenzációs volt!
Rengeteg színes programmal vártak mindenkit 2024. május 1-jén a kismarosi Majálison.
Idén is fergeteges nappal, színes programkínálattal készült a rendező művelődési ház.
Az idei eseményt a retro jegyében szervezték meg.
Volt retro véradás, néptánccsoportjaink fellépései, májusfa köszöntése, omnibuszozás, Rézeleje Fanfárosok koncertje és táncháza, Aranyalma Páros előadása, retro süti sütő verseny, népi játékok és hordólovaglás, Kismarosi Önkéntes Tűzoltók látványos bemutatója és autókázás, Torony SE karatésainak bemutatója, Spartan Kids pálya, társastánc bemutató óra és táncolási lehetőség, valamint a Premier Színház művészeinek retro koncertje.

A nap fénypontja a retro ruhás divatbemutató, fotófallal és meglepetéssel volt.
A legnagyobb sikert a divatbemutatón érzékeltük. A divatbemutató egy egész korszakot
mutatott be, az 1920-as évektől napjainkig, a megfelelő zenével illusztrálva. Hatalmas taps, vidám nevetés fogadta a kismarosi hölgyeket – Molnárné Less Editet, Krebszné Gábor Tamarát, Zirig Emesét, Zirig Dórát, Nógrádi Krisztinát, Kalcsó Melindát, Fridrik Klaudiát és az egy szem bátor férfiút, Gajdó Ferit.
Komolyan mondom, a profi manökenek elbújhatnak mellettük: végre nem soványra fogyott,bús hölgyeket láttunk, hanem vidám, hús-vér asszonyokat. Büszkék lehetnek a kismarosi férfiak rájuk!
Nagy elismerés az ötletgazdáknak, a rendezőknek és nemkülönben minden
közreműködőnek.
Ezért nem is maradt el siker, és újból bebizonyosodott, hogy van a faluban
spiritusz, különösen, ha sok embernek van hozzá köze. Jó ideje érzem már, ami egy darabig hiányzott sokunk életéből: szeretünk ehhez a közösséghez tartozni. Köszönjük!

vgy

Fotók: Ivor Andrea, Fridrik Klaudia Bernadett