A Kismarosi Önkormányzat mosható maszkokkal és gumikesztyűvel támogatta azokat, akik a járvány idején közellátást végeznek. Az önkormányzat dolgozói, az óvodai dolgozók, a Patak vendéglő alkalmazottai és az önkéntes segítők is kaptak ezekből a felszerelésekből.

A polgármesteri hivatalban felállított Kismarosi Segítő Szolgálatnak már 15 segítője van, 19 fő + 1 hatósági karanténban lévő az ellátottak száma. Egyelőre minden bejelentkezett idős embert el tudnak látni, de önkéntesek jelentkezésére továbbra is számít a szolgálat. A jelentkezésről itt írtunk. Azt is kérik, hogy ha egy-egy idős embernek változás áll be az életében, vagy megszűnik a korábbi családon belüli segítség lehetősége, jelentkezzen.

A mosható és nem mosható maszkok tisztításához Dr. Székely Zsuzsa háziorvos és Balogh Anikó patikus ad fontos tanácsokat itt. A maszkokat ugyanis nem elegendő hordani, hanem fertőtleníteni is szükséges!

Az üzletekben, a gyógyszertárakban, vagy máshol, ahol sor alakul ki várakozás miatt, ott tartsuk be a 2 méter távolságot. Az üzletekbe egyszerre legfeljebb csak két ember menjen be, ahol egy ügyintéző van, ott pedig csak egy személy. Lehetőségeinek szerint jobban tervezzünk előre, bevásárló listával készüljünk, hogy elegendő legyen hetente kétszer boltba mennünk.