Modern, bevált módon bővül ideiglenesen az iskola

1
3026

Budapest, Biatorbágy, Budakalász – a három településben az a közös, hogy már tudják, milyen az, amikor egy iskola konténer-tanteremmel bővül. Budakalászon nem is egy ilyen tantermet telepítettek már, az évek során két teljes évfolyamot költöztettek gyorsan telepíthető épületrészbe, sőt ott az igazgatói iroda is egy színes konténerbe költözött. Szeptembertől a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskolában is nyílik egy új, ideiglenes tanterem. Szintén konténerből.

Valószínűleg ilyesmi lesz majd, mint a fenti képen, amelyet az index tavalyelőtti cikkéhez készített a lap fotósa (Fotó: Ajpek Orsi, index.hu). Kismaros lélekszáma nő, gyerekből is egyre több van. Nő az óvoda férőhelyigénye, az ovisokból pedig hamar iskolások lesznek. Két évfolyamnyi elsős kapja meg a tankönyveit idén ősszel, ahogy már évek óta dupla az évfolyam.

A helyszűkét tavalyelőtt a szemben lévő családi házból leválasztott új tanteremmel oldotta meg a Váci Tankerület az önkormányzattal együttműködésben, tavaly szintén magánháznál létesült új terem. Idén pedig – szintén közös munkával – a konténer-terem épülethez illesztése lett a megoldás. Egy év múlva vélhetően újra át kell gondolni, hogy merrefelé bővüljön az iskola – és azt is hogy hogyan.

Bár a konténertermeket a gyerekek szeretik és általánosságban is jó a visszajelzés róluk, sehol sem hosszú távra terveznek velük. Csak addig, ameddig egységes épület nem készül, ami az egyre növekvő kismarosi igényeket kiszolgálja. Ennek részleteiről a következő cikkben bővebben olvashatnak Neubauer Rudolf polgármestertől.

Lakatos Péter
főszerkesztő

1 hozzászólás

Comments are closed.