Home Nagy hírek Kismarosról Nyitnak az iskolák június elején, de nem lesz kötelező visszamenni

Nyitnak az iskolák június elején, de nem lesz kötelező visszamenni

Nyitnak az iskolák június elején, de nem lesz kötelező visszamenni

Június másodikától kinyitnak az iskolák – jelentette be az oktatási államtitkár.

Maruzsa Zoltán azt mondta, hogy a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-étől visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, nyáron egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A digitális oktatás szerinte bevált, tehát az iskolákba nem kötelező visszatérni a diákoknak, de csoportos foglalkozásokat tarthatnak a tanárok, ahol felzárkóztató, a tanulást támogató foglalkozásokat szervezhetnek.

A ballagásokat, évzárókat nem kell megtartani. Ezzel kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott, hogy “átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon a ballagás és a tanévzáró megszervezése is lehetséges”.

A bejelentés szerint ebben az évben az iskolák sem zárnak be nyárra. Június végéig kell biztosítaniuk a felügyeletet, a gyerekek nyári elhelyezéséhez pedig felmérést végeznek.

Megkerestük a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola igazgatónőjét, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást az újrainduló iskolai működéssel kapcsolatban.