Két ember, egy férfi és egy nő találkozik. Kapcsolat alakul köztük és az elején minden rendjén is van, nagy a harmónia. A lelki vonzalom szinte összeragasztja a testüket is. A szinkron azonban egy idő után szétcsúszik, diszharmónia keletkezik, ami aztán erőszakba, mi több, súlyos erőszakba fordul. A Társasjáték című táncdarabnak ez a rövid szinapszisa. 

Ungi Krisztián, a Közép-Európai Táncszínház vendégművésze  és Soós Viktória, a Spirit Dance Company szólistája annyira élték a színpadon ezt a darabot, hogy a jóérzésű férfinéző legszívesebben közbelépett volna, mondván, Most már elég! De nem lépett közbe senki (ugyanaz az erkölcs tartotta vissza attól, hogy a közbelépésével szétrombolja a darabot, mint amelyik erkölcs követelte a bántalmazott megsegítését), így a nő testileg és lelkileg is elgyötörten, végül a férfi szorításában maradt. Rongybabaként lógva. 

Erős tánc volt. Megrázó, nyomot hagyó. 

A “nyomok” egyébként a darabnak is fontos részei. Díszletként a két táncos egy fehér vásznat használ, amire a darab közben színeket kennek a csupasz kezükkel. Kezdetben egyértelmű, egyszerű színeket, majd a kapcsolat eldurvulásával a fájdalom, a megütött test foltjainak színeit. A festék pedig nem csak a vásznon, a kapcsolat nyilvános, jól látható felületén hagy nyomot, hanem a két táncoson is. Óhatatlanul összekenik egymást is, miután a vászon nem nyel el minden festéket. Ezek a tenyérnyomok tehát nem csak a vásznon, de a két testen is egyre szaporodnak és egyre kevésbé kivehető, hogy honnan is származnak. 

Kis túlzással: minden egyes érintés nyomot hagy. Talán ez lehet a legfontosabb üzenete a Társas-játéknak. Nyilvánvalóvá tenni, hogy milyen nyers az erőszak és nyilvánvalóvá tenni azt is, hogy mennyire kibogozhatatlan és egyedi a mintája. Kapcsolatról-kapcsolatra változik, ahogy az egyes előadásokon sem lesz kétszer ugyanolyan a nyomok hagyta végeredmény. 

Összemocskolt vászon – tiszta beszéd. Ezzel áll föl a néző a Társas-játék előadása után. 

A kétségtelenül nyersen fogalmazó darab koreográfusa Sándor Tímea volt, a jelmezeket Kis Judit tervezte. A párt Ungi Krisztián Dávid és Soós Viktória keltette életre.