Hosszú idő telt már el azóta, amióta nem hangzik gyermekzsivaj a kismarosi óvodában. Egy-két család igénybe veszi az ügyeleti lehetőséget, azonban még -érthető módon- a családok többsége tart a koronavírus elterjedésétől. Az ügyeleti rendben igyekszünk minden higiénés szabályt maximálisan betartani, és csakis egészséges gyermekeket fogadunk a korlátozott létszámú csoportba.
A gyermekekkel való tevékenykedés mellett jut idő számos olyan feladat elvégzésére is, amelyre eddig nem tudtunk kellő időt fordítani. A csoportok felújítása mellett, füvesítettünk, virágokat ültettünk.

Elkezdtük a patak oldal rendbe tételét, hogy amikor visszaérkeznek hozzánk óvodásaink -az új játékok mellett-, meg tudják figyelni közvetlen közelről a Morgó patak élővilágát, madarakat, fákat, aljnövényzetet. Tudjanak a nyári melegben a patak vize mellett vizes játékokat játszani, a fák lombjai alatt hűsölni. Tervezzük a patakpart mellett, padok elhelyezését is.

Sikerült egy teljesen új, igényes komposztálót készítenünk, mely remekül illeszkedik ebbe az igazán szép természeti környezetbe. Reméljük, hogy hamarosan elkészülnek azok a magas ágyások, melyekbe minden csoport ültethet gyógynövényt, veteményezhet zöldségeket.

Köszönjük az önkormányzat támogatását, hogy kezdeményezéseink, ötleteink megvalósíthatókká válnak. Köszönöm azoknak a pedagógusoknak, munkatársaknak , szülőknek, nagyszülőknek a segítségét, akik ezekben a feladatokban aktívan és lelkesen részt vállalnak.

Gyerekeknek, szülőknek és minden Kismaroson élő családnak szép májust kívánunk!

Ritzl Erika