Pedagógus nap, ahogy mi elképzeltük….

0
875
Pedagógusnap - 2023

Nagy Andrea intézményvezető írása

Épphogy egy pillanatra megpihentünk a Gyereknap után, óriási lendülettel folytattuk a hetek óta szervezett Pedagógusnapi ünnepséget. Nagy fába vágtuk a fejszénket, mert egy igazán rendhagyó meglepetéssel készültünk. Izgatottan vártuk milyen is lesz a fogadtatása annak a programnak, amibe szívünket-lelkünket beleadtunk. Kimentek a meghívók, az évek óta megálmodott díjakra is pecsét került az utolsó pillanatban. Ezzel megvalósulhatott az az elképzelésem, hogy a nevelőtestületek szabad felhasználásra munkájuk elismeréséül egy nagyobb összeghez juthattak. Bár az ötlet a művelődési házé volt, a felajánlásokat Kismaros Község Önkormányzatának és a Kismarosért Közalapítványnak köszönhetjük. Reméljük, a jövőben mások is csatlakoznak majd ehhez az elismerő díjhoz. A munkatársakkal feldíszítettük a termet, megérkeztek az óvodai és iskolai csoportok felajánlásai is. Mivel fröccsterasszal és kocsmakvízzel készültünk, kikerültek az asztalokra az ehhez szükséges kellékek is. A vendégeket welcome italokkal vártuk már az ajtóban, ahol az eddigiektől eltérve egy számot kellett húzniuk az érkezőknek. Ezzel sorsolták ki a saját helyüket és a leendő csapatuk asztalát is egyben.

A tartalmasnak ígérkező délután Polgármesteri köszöntővel kezdődött, majd ezt követően a Vilcsek Gyula Általános Iskola szülői munkaközösségei által szervezett műsorra került sor. Három diák verssel köszönte meg a nevelőtestületek munkáját. Ezután Fűkéné Menczer Kornélia és Fűke Gréti „kocsmakvízre” invitálta az asztaltársaságokat. Az első meglepetés után lázas önfeledt játék vette kezdetét. Reméljük, mindenki megjegyezte hány lába van a közönséges rinyának és hogy is hívják a multimilliomos jazzdobost!

Az est legnagyobb meglepetése csak ezután következett, …és itt elmesélek egy személyes történetet: Mikor három évvel ezelőtt beléptem a Művelődési Házba, első gondolatom az volt, hogy milyen jó lenne kifesteni az épületet. Mivel pénzünk nem volt erre, azt gondoltam egy felhívást teszek közzé, amivel megkérem a település lakóit, segítsenek nekünk abban, hogy tiszta falakkal kezdhessük a szeptembert. Meglepetésemre egy kollégától a következő jótanácsot kaptam: „Kismaroson először adj, majd utána kérhetsz is!” Azon a nyáron a kollégákkal együtt festettük ki a nagyon elhanyagolt részeket. Szerencsére egy pályázati forrásból azóta megtörtént az egész épület festése és még nagyon sok minden komoly újítás is. A történet, amiért megosztottam ezt, arra vezethető vissza, hogy bár akkor nem kértem segítséget a település lakóitól, erre az eseményre viszont már mertünk kérni, hiszen annyi mindent adtunk már a falu lakóinak. A tanács igaznak bizonyult, hiszen özönlöttek a felajánlások Kismarosról és a környék településeiről is. Meghatódtunk azon, milyen összefogás van az emberekben, ha egy jó üggyel szólítjuk meg őket. Ezeknek az ajándékoknak a sorsát fortunára bíztuk, a belépéskor kihúzott asztal és székszámok voltak a sorsjegyek. Vendégeink nagy örömmel vették át a jószívvel adott ajándékokat, ami munkájuk legnagyobb elismerése volt a környék vállalkozóitól és magánszemélyektől egyaránt.

Természetesen a rendezvény nem jöhetett volna létre a szülői munkaközösségek segítsége nélkül, továbbá köszönet illeti Kismaros Község Önkormányzatát és a Kismarosért Közalapítványt a pénzbeli elismerésért is.

A nevelőtestületek tagjainak szánt egyéni felajánlásokért pedig köszönet illeti: Horváthné Rapolder Ágnest (magánadományáért), a Málnalevél Patikát (Dr Balogh Anikó) és Lám Edinát (Gymstik oktató), a Torony SE-t és MOKÜ-t (Kelemen Ákos), a Patak Vendéglőt, A Csibi Pub-ot, a verőcei Kincsellátót, a Sakura Cukrászdát, Gyöngyösi Zsoltot, Moravcsik-Laufer házaspárt, a Barátcinege és Jégmadár csoportot adományaiért, Kiss Ráhelt a felajánlott tárgyaiért, Tóth Emesét újrahasznosított munkáiért, Rudolf Ádámot (Kismarosi Italdiszkont és Lipóti Pékség), Alikante Fagyizót, Suri Andreát (Zumba oktató), Herbatea Manufaktúrát, Ciszterci Nővéreket, Biobogár Bioboltot, Czilik Edét, akik méltán elismerik azt az állhatatos munkát, amit a pedagógusok gyermekeinkért tesznek.

A mi legnagyobb jutalmunk pedig az elismerő szó, a sok-sok ölelés, a jó hangulat, a vidám arcok, ezeket mind megkaptuk ezen az estén tőletek.

2023. június 9.
Nagy Andrea
intézményvezető

Fotók: Nagy Andrea, Deák Máté, Fridrik Klaudia Bernadett