Szíveket zúztak a Lannerék

A Lanner Kvartett zenekar tizedik kismarosi koncertjén ismét meglepetésekkel szolgált.

0
1372
Cser Krisztián énekművész (b4) és a Lanner Kvartett tagjai, Selmeczi Gábor, Kostyál Péter, Martos Attila és Fekete Zoltán, valamint Neubauer Rudolf polgármester (b3) Fotó: Néder Sarolta

A Lanner Kvartett zenekar tizedik kismarosi koncertjén ismét meglepetésekkel szolgált.

Meglepetés volt, hogy egyetlen zeneszerzőre építették az előadást. Csak Mozartot játszottak. Illetve majdnem csak. Az egyik darabot a névadó Lanner szerezte: Mozart híres darabjait fordította ki a bécsi muzsikus. Szenzációs volt. Meglepetés volt a 14 éves Mozart vonósnégyesnek írt darabja, és az is, amely a nagy zeneszerző komoly arcát villantotta fel.

Volt játék, szavazás, darabválasztás a közönségtől, Mozart kugeln. De a legnagyobb meglepetés Cser Krisztián vendégművész volt. Basszusa varázslatos, alakítása elképesztő, akár Sarastro imájáról, akár a Figaro házasságáról van szó. A fiatal operaénekes a híres áriát a közönség soraiból kiválasztott kiskamasz Cherubinoval, Magyarfalvi Jánossal adta elő. Aki nem tudott eljönni annak most megmutatjuk, hogyan lehet a rivális nőcsábásztól megszabadulni egy fapuskával a zenészek, a szereplők és a közönség legnagyobb örömére.

Képgaléria fotók: Aradi Szilveszter