Sem az országos tisztifőorvostól, sem a belügytől sem Székely Zsuzsanna doktornőtől nem érkezett jelzés arról, hogy Kismaros érintett volna a járvánnyal. Egyelőre nincs igazolt fertőzött a faluban, vagyis olyan akiről hivatalosan tudnánk, hogy koronavírusos.

Az országos tisztifőorvos azonban arra figyelmeztet, hogy Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Az Idősek Segítő Szolgálata ma délutánra 13 segítőt tudhat maga mögött. Nyolcan már aktívan dolgoznak, eddig tizenheten jelezték már Kismarosról, hogy nem tudják önállóan megoldani az élelmiszerek beszerzését.

A Segítő Szolgálat azt kéri, hogy ha van olyan 65 évnél fiatalabb, akinek nincs helyben elérhető hozzátartozója, de krónikus betegséggel küzd, vagyis potenciálisan veszélyeztetett a koronavírus-fertőzés szempontjából, jelentkezzen. A szolgálat szeretné biztosítani, hogy senki ne maradjon segítség nélkül, aki magas kockázatú csoportba tartozik.

Segítőnek jelentkezni, illetve segítséget kérni Aradi Szilveszter alpolgármesternél lehet a 06 20 360 1827-es telefonszámon napközben 9-16 óráig. Kérjük Önöket, hogy minden esetben visszahívható, nem rejtett számról telefonáljanak!