Erre a hétvégére is kötelező lesz a kismarosi köztereken maszkot és lehetőleg kesztyűt is viselni, valamint lezárják a parkolókat is a fő közlekedési útvonalak mentén. A szigorítást a kormány tette lehetővé a polgármestereknek, akik saját hatáskörben az országosan elrendelt korlátozásokon túl is hozhatnak intézkedéseket a helyiek védelmében.

Közben a miniszterelnök ma reggel megerősítette, hogy jövő héttől új szakaszába lép a járvány elleni védekezés, átalakítják a korlátozások természetét, peciális szabályok jönnek jövő héttől Magyarországon, de erről bővebbet nem mondott. 

A komrányinfón tegnap az hangzott el, hogy lazítás jöhet a korlátozásokban.

A kormány és az operítv törzs korábban egymást erősítve jelentette be, hogy van olyan modell, amely alapján május harmadikán tetőzik a járvány Magyarországon. A bejelentés óta rendre száz körüli esetszámot regisztrálnak az új betegeknél.

Jelenleg 2383 fertőzöttről és 250 halottról tud a kormányzati tájékoztató portál. A  fertőzöttek száma továbbra is az ország középső részén nő leginkább, vagyis a fővárosban, Pest és Fejér megyében.