Nyert Kismaros a szociális tűzifa pályázaton

0
690
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 millió 529 ezer forint értékben, 86 m3 tűzifát nyert Kismaros a Belügyminisztérium által meghirdetett, az 5000 főnél kisebb lakosságszámú települési önkormányzatok részére, szociális célú tüzelőanyag vásárlására szóló pályázaton, – tájékoztatta a Kismarosi Kikiáltót Huber Attila településkoordinátor.

A Szociális Bizottság javaslata alapján a támogatásban a település területén élő, szociálisan rászoruló, legalább egy éves bejelentett kismarosi lakóhellyel rendelkező falunkbeliek részesíthetőek.

Az Ipoly Erdő Zrt. nevében, a Királyréti Erdészet által a nyár elején felajánlott 50 m3 tűzifával együtt, összesen 136 m3 fa kiosztására van lehetőség 2016-ban Kismaroson. Ez a mennyiség egy híján 100 m3-rel több, a tavalyi évben rendelkezésre álló készletnél. Bár a nyáron kapott 50 m3 feldolgozása és kiszállítása néhány napon belül befejeződik, az újabb mennyiség kezelése jelentősen lefogja terhelni az Önkormányzat dolgozóit, így várhatóan a fa eljuttatása az összes érintetthez átnyúlhat januárra.

A szociális tűzifa igénylésének részleteiről később adunk tájékoztatást.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA